Ålleberg

POD - radio

Här kan du lyssna till program som sänts av våra föreningar.
  • program från föreningar (utan musik)
  • intrevjuver i Tio i Tolv
  • och mycket mer


28
NOV

Folkets parks arbetsgrupp

Radio Falköping gav sig ned till Folkets park för att prata med några ur arbetsgruppen.

Arbetsgruppen bestående av 10-12 frivilliga medlemmar träffas varje måndag kl 9.30-12.00 där det planeras och hålls i ordning i våran park.

Roger Andersson träffade Roland Nilsson, Lennart Gustavsson Siv Holmèn, Bengt Wahlström och Dan Gran som berättade om deras jobb och engagemang.

17
NOV

Perry fick hederspris

I oktober kopplade Falköpings kommun, via Samhällsskydd Mellersta Skaraborg (SMS), upp sig på Swedish Government Secure Intranet (SGSI). SGSI är ett nät skiljt från det vanliga internet och erbjuder säker och krypterad kommunikation mellan användare. Falköpings kommun är en av de första att ta klivet, tillsammans med myndigheter och regioner. Nu har Perry Malmberg, som arbetar som verksamhetsutvecklare på Samhällsskydd Mellersta Skaraborg, tagit emot hederspris för sitt arbete.

Radion fick en pratstund med Perry som bla berättade om Swedish Government Secure Intranet.

14
NOV

Cafè Liberal

Liberalerna

I det andra programmet av Cafè Liberal hör ni Lars Håkansson och Mikael Wendt prata med Verksamhetschef på Ållebergsgymmnasiet Torbjörn Karlsson men även Liberalernas Annika Carp.

Här nedan kan ni höra dessa intervjuer separat.

10
NOV

Nuheter frå bôgda_Karleby

Pga av tekniska problem kapades "Nuheter frå bôgda" från Karleby lördagen 4 nov, men här för ni möjlighet att höra programmet i sin helhet.

Programledare är Göran Helmersson och med sig i studion har han Roland Svensson.

8
NOV

Simon Swahnström i tio i tolv

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Simon Swahnström kommer från slätterna kring Vänerns östra sida och berör med sina omedelbara men fastklamrande texter. Den lilla intima diskbänksrealismen varvas med episka historiska skildringar. Med en stadig fot i den svenska vistraditionen, ett par tår i den amerikanska folkmusiken och med en rejäl dos skit under naglarna har han de senaste åren rest Norden runt med sin musik. I Finland har han benämnts som en ung Cornelis och i Norge har han jämförts med en tidig Winnerbäck.

I denna intervju med radions Roger Andersson pratar Simon om sitt eget musicerande men även om bandet "Lürsta Sockens Husarer" där Simon är med. Bandet består av (förutom Simon).

Christopher Östling (Saxofon, såg, flöjt, dammsugarslang) Felix Rajamäki (Bas) Filip Hernant (Trummor) Jakob "Bobby" Frykén (Gitarr) Markus Frykén (Banjo, lap steel, gitarr)

1
NOV

Uppgrävt

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Årets upplaga av Teaterbovens revy heter "Uppgrävt" namnet kan man tolka som man vill men det utlovas mycket skratt.

Premiär på Uppgrävt är den 4 nov men redan 3 nov blir det genrep med publik.

Revyboven består av ett sammansvetsat gäng och medverkande i år är Linda Jonsson, Erik Lund, Viktoria Wallin, Carin Ahlenius, Victoria Sandblom, Matilda Löwing, Charles Carlstén och Sofia Persson samt den utomordentliga orkestern bestående av Mattias Jarlhed, Martin Stifors, Joakim Wahlander och Rasmus Yksnøy.

Radio Falköping fick förmånen att vara med på en repetition och hur det lät här ni här nedan.

18
OKT

Aldrig släppa taget

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Måndagen 23 okt kommer Frida Boisen till psykiatriveckan i Falköping för att föreläsa om boken "Aldrig släppa taget" som hon skrivit tillsammans med sin dotter Tilda.

Aldrig släppa taget är en berättelse som krossar tabun och skam om psykisk ohälsa. Det är en berättelse om en tonårsdotter som kämpar för sitt liv. Om föräldrar som krigar för att hjälpa men inte når fram. Om ett samhälle där resurserna inte räcker till, där unga blir satta på vänt, med de mest fruktansvärda av konsekvenser. Men mest av allt är det en berättelse om kärlek, ork och hopp.

Radio Falköpings Roger Andersson ringde upp Frida inför föreläsningen på psykiatriveckan.

18
OKT

Jonas Klang

Psykiatriveckan 2023 innehåller många spännande föreläsningar och innefattar många ämnen.

En av de som kommer att föreläsa är Överläkare på beroendeenheten i Skövde Jonas Klang.

Jonas kommer att föreläsa om alkohol och drog beroende , hur det påverkar kroppen och hur man gör för att söka hjälp.

Radio Falköping fick en pratstund med Jonas inför föreläsning.

13
OKT

Utveckling av Falbygden

Den 5 oktober så anordnade Falbydens Mat & Kultur två föreläsningar med fokus på utveckling av Falbygden och värden i fokus.

Charlotta Melander är professor i nationalekonomi, forskar om regional utveckling, städer och kreativitet

Anna Bergengren Geovetare och koordinator för Sveriges första Unescogodkända geopark - Platåbergens geoparkCharlottas föredrag berörde bland annat vad som ger en plats dess attraktionskraft och hur mindre orter kan arbeta för att behålla och locka till sig nya invånare.

Anna beskrev sin bild av vårt platåbergslanskap och som fick hennes hjärta att brinna för vår bygd och landskap, hur vi kan använda oss av fördelarna med våra berg utan att förbruka dessa.

11
OKT

Utveckling av Falbygden

Torsdagen den 5 okt anordnade Mat & Kultur en afton för utveckling av Falbygden i pingstkyrkan.

Talade denna kväll gjorde Charlotta Mellander professor i nationalekonomi och Anna Bergengren geovetare och koordinator.

Radio Falköpings Roger fick en pratstund med Charlotta och Anna som ni kan höra här.

4
OKT

Cafè Liberal

Liberalerna

Vi välkomnar Liberalerna i Falköping som tisdagen den 3 okt kl 17 sände sitt första live program med Mikael Wendt och Lars Håkansson som var programledare.

För er som missade detta kan höra programmet i sin helhet, men även höra intervjuerna separat med Martin Johansson och Lars Svensson

2
OKT

Mile intervju hos Eddie

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Skövdebandet Mile fick frågan av Eddie Berggren om att vara med i sitt program. De svarade ja på frågan och här kan ni höra denna spontana och roliga intervju med Eddie och med vissa inlägg av tekniker Roger

28
SEP

Konstnatten fre och lördags sändning

Helgen 22 och 23 sep sände vi från radio Falköping direkt från konstrundan i Falbygden.

Fredags sändningen, som ni kan höra här, var ifrån olika platser samt ifrån studion där Göran Helmersson satt och pratade med de flygande reportrarna. Men även med förinspelade inslag

På lördagen var Göran Helmersson ute bla på ungdomens hus

För er som vill höra igen eller hör det för första gången, var så goda!

25
SEP

Emma Rosqvist

I helgen var det konstrunda i Falbygden. Ett av all drygt 90 utställningsplatser var Björnfots, där man kunde uppleva både ljud, ljus keramik och fin konst.

En av utställarna var Emma Rosqvist, konstnär och kreativ coach, som med sina alster drog in folk i sin värld och i sin konst.

Radio Falköpings Roger Andersson fick möjlighet att träffa Emma innan utställningen.

Lyssna till Emma i denna intervju där hon bla berättar om att i sin konst våga öppna upp och visa sårbarhet. Men även vilka material som hon föredrar och Riddikilus

15
SEP

Brunnhems hembygdsförening

I detta programmet av "Nuheter frå Bôgda" pratar Lars-Olof Josefsson med Lennart och Birgitta Jarvèn.

8
SEP

Cecilia Kallin

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Cecilia Kallin som ursprungligen kommer från Falbygden och som tidigare varit medlem i gruppen Timoteij, kommer till Falköping och pingstkyrkan 7 okt för en Världens barn gala (förutom Cecilia kommer oxå Paul Ray).

I denna intervju berättar Cecilia förutom P4 nästa tävlingen hon deltog i oxå om galan och om nya singelsläppet som var för någon vecka sedan.

Passa på och lyssna till denna jordnära intervju.

Foto taget av caroline-korenado
6
SEP

Tina och trollen

"Tina och trollen" är en barnbok, för barn mellan 9-12 år. Boken kan dock läsas av alla säger Anna Marin som skrivit boken.

Boken är en berättelse om mod, äventyr och vänskap. Om att tro på sig själv och att våga lita på andra. Med fina bilder och en en målande berättelse tar Anna med oss på en hoppets resa

Radions Roger Andersson fick en pratstund med Anna där hon berättar om sitt författarskap, om inspiration, fantasi och hur hon gillar att förmedla sin naturnära fantasy.

Lyssna på intervjun här nedan

17
AUG

Electric boys intervju

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Sista intervjun från Nestorfest blir med Funk/Hårdrockarna basist och gitarrist i Electric Boys.

I denna intervju berättar dom om hur dom startade, genombrottet och hur det känns att spela i Falköping.

16
AUG

Skövdebandet Mile

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Skövdebandet Mile vann Nestornext och fick möjlighet att spela på Nestorfest nu i helgen.

Här får ni ta del av en väldigt spontan och trevlig intervju med bandet.

16
AUG

Inslag på Campingen

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Campingplatsen vid Dotorpsområdet var fullt, och Radions Roger och Eva gick dit för att se om någon ville vara med och prata.

Vi träffade där Fredrik och Louise Forsell samt Janna och Johan Hagman som förutom trevlig pratstund visade oss sin ombyggda husbil.

15
AUG

Lambretta intervju

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

I helgen återuppstod bandet Lambretta efter en 19 års paus.

Bandet som har rötterna i den skaraborgska myllan spelade på Nestorfest. Radio Falköping fick en pratstund med Petter Lantz och Linda Sundblad innan giget.

14
AUG

Intervjuer från helgen

För er som missade våran sändning från Nestorfest i helgen kommer ni i veckan få några smakprov av inslag ifrån helgen.

Först ut är Robert Salenius från Företaget Pro Pain som har varit med och skapat Nestorspelet.

11
AUG

Nestorfest 2022

I dessa Nestorfest tider bjuder vi här på en tillbakablick på förra årets sändning.

15
JUN

Madelene Lennartsson

Madelene Lennartsson från Falköping är en glad kreatör som brinner för att sprida glädje och enkelhet kring mat, hälsa och personlig utveckling. Hon arbetar som hälsoinspiratör, receptkreatör och fotograf. Snart är hon färdig lic. Livsstilsrådgivare.

Nu kommer Madelene ge ut en bok med sina egna recept. Roger Andersson på radio Falköping fick en pratstund med henne som ni kan höra här nedan.

5
JUN

Nationaldagstalare

Nationaldagen i plantis finns radio Falköping på plats och sänder med start ca kl 11.50. Repris 17 och 23.

Vi kommer att prata med utställare, musikanter, talare, m.m.

Att vara nationlaldagstalare är en ärofylld uppgift som tilldelas människor i kommunen som gjort avtryck.

Årets nationaldagstalare är utvecklingsledare inom hållbarhet Sara Lehman Svensson.

Hon står på Amfiscenen i plantis kl 14 den 6 juni men i denna intervju kan du höra Sara berätta hur hon känner inför uppgiften , planeringen inför talet m.m

22
MAJ

Gårdsro

I tio i tolv på tisdag 23 maj kan ni höra Samuel och Natalie berg i studion. De kommer att berätta om Gårdsro.

Vi erbjuder motiverande sysselsättning på vår gård i Åsarp där aktiviteterna utgår från gårdens arbete med djur, natur och trädgård. Vi vänder oss till social omsorg, skola och hälsoområdet mm. Vi vill nå dem som står utanför arbetsmarknaden och som har svårt att hitta ett sammanhang och passa in. Våra tjänster anpassas efter den enskilda individen för att nå personlig utveckling och en förbättrad livskvalitet. All sysselsättning är till för deltagarna och utformas efter behov och dagsform helt utan prestation.

Här nedan hör ni inslaget.

9
MAJ

Petter Lantz pratar om Lambretta

Radio Falköpings Roger Andersson träffade Petter Lantz från Falköping för en intervju inför återförenings spelningen på Nestorfest i Augusti.

Petter som varit en stor del av Falköpings musikliv i många år, berättar bla om hur det satte fart för bandet, om beslutet att vara med på Nestorfest, spänningen inför men även en del lustiga episoder.

Hör denna spontana intervjun här nedan och/eller i programmet tio i tolv 90.8 Mhz på tisdag 9 maj med repris kl 17 och 23.

4
MAJ

Sofia i P4 nästa

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Falköpings egen sångfågel Sofia Selander är med i P4 nästa, som är en sångtävling.

Sofia som är en av 5 deltagare, tävlar med låten "Unlock" som man kan rösta på fram till 17 maj.

I denna uppsluppna intervju hör ni Sofia berätta om sina drömmar, sin musik och givetvis om tävlingen och låten.

25
APR

Nestorfest digitalt

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Föreningen Team Pro Pain specialiserar sig på tv spel och håller nu på att jobba med Nestorfest och folkets park i Falköping .

Föreningen har jobbat med olika projekt, så som Strängnäs kyrka och Disneys Lejonkungen.

Robert Salenius som är en av grundarna till Team Pro Pain berättar här om hur föreningen kom till, hans spelintresse och givetvis skapandet av Nestorfest i Minecraft världen

19
APR

Socialdemokraternas april podd

I april upplagan av socialdemokraternas podd hör ni Helene Svensson Patrik Andersson och Alex Bergström.

31
MAR

Michael i bonde söker fru

I årets upplaga av "Bonde söker fru" kommer Michael Klingstedt från Falköping medverka, vem som anmält honom till programmet vet han inte.

Michael som har sin strutsfarm utanför Falköping kommer att synas i tv4 torsdag 6 april då han får presentera sig.

Det är sju bönder som kommer att presenteras varav 4 visas i tv4 i höst och tre visas via streamingtjänst.

Här kan ni höra Michael berätta mer om inspelningen och förväntningarna.

22
MAR

Avtackning av Pia Alhäll

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Tisdagen 21 mars avtackades Falköpings kommundirektör Pia Alhäll som jobbat i Falköping i ca 3 år och som jobbar sin sista dag på fredag.

Pia kommer att börja jobba i Härryda kommun framöver.

Radion träffade Pia i stadshuset och fick en pratstund med henne och flera som var på plats vid avtackandet.

16
MAR

Spöket i köket

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Spöket i Köket som är grammisnominerade har utmärkt sig som en ny urkraft på folkmusikscenen i Norden. Ett svenskt/danskt folkfusion-storband med sällan skådad partypotential som hanterar lika väl skira visor och polskor som käftsmälliga reels och schottisar.

Inför Grammis i stockholm fick radion tag i Nisse Blomster, Gitarr, mandolin, banjo, sång, podorythmie via telefon och från Falköping Emma Engström, Piano, orgel i studion för ett snack.

Lyssna på intervjun här.

13
MAR

Konst i Bjurums kyrka

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Under perioden 19 mars till 30 mars ställer naturfotografen Nicole Morgny ut några av sina alster i Bjurums kyrka.

Nicole som är självlärd fotograf, älskar att fotografera menas hon reser och upplever och vill vara i förvandling.

Radio Falköping fick en pratstund med Nicole och här nedan hör ni intervjun

3
MAR

Socialdemokratisk vardagspolitik mars podd

I Socialdemokraterna Falköpings andra podprogram hör ni Freddie Neyman, Hassan Husein och Karolina Bergström prata om Skolan och vad som är på gång i Falköping.

.

27
FEB

Änglagård blir musikal

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Filmen Änglagård hade premiär 1992 och blev genast en stor succé. I höst kommer filmen att sättas upp som musikal på Oskarsteatern i Stockholm.

Falköpingsbördige Johan Siberg kommer att vara Dirigent och leda musikerna.

Radions Roger Andersson fick en pratstund med Johan om uppsättningen, och intervjun kan ni höra här nedan.

24
FEB

Gubbasvepet, Februari


I månadens Gubbasvepet så beger sig Håkan Arnesson och Kent Mossby till Träffpunkt Hjorten.

23
FEB

Tommy Thift intervjuas i tio i tolv

True Moon är ett Malmöband inspirerat av postpunk, new wave och dark wave men även band som Fleetwood Mac och Wipers.

Karolina Engdahl och Tommy Thift från bandet Vånna inget bestämde sig för att starta ett sidoprojekt för några år sedan som blev bandet True Moon.

Fredagen 24 feb spelar dom på O`learys i Falköping

Radio Falköping fick tag i gitarristen Tommy Thift ifrån bandet inför besöket i Falköping.

17
FEB

Sofia Ullman i Åsarps kyrka

Sofia Ullman är en svensk artist och låtskrivare som har komponerat över 300 sånger och samarbetat med bland annat Kenneth Gärdestad (Teds bror) och Janne Schaffer.

Sofia kommer till Åsarp på Söndag 19 feb samt Tidaholm kyrka lördag 18 feb och radions Roger Andersson fick en pratstund med henne inför besöken.

8
FEB

Socialdemokratisk vardagspolitik

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

I denna den första Podden från Socialdemokraterna i Falköping pratar Ingvor Bergman och Johanna Svensson om budget och vad dom ska arbeta med under mandatperioden 2023.

Lyssna här nedan.

.

3
FEB

Emanuel Blom

Filmen Sockerexperimentet kommer att visas i Falköping den 12 feb. Vipeholmsexperimenten, som filmen Sockerexperimetet är baserad på, var en mörk del av svensk medicinsk historia där man utförde experiment kring tandvård på patienter inlagda på Vipeholms anstalt för utvecklingsstörda. Bland annat gav man patienterna med en diet som kunde provocera fram karies, bland annat en speciell kola som skapats för att skapa starkt kvarhållande av socker på tänderna.

Med i denna filmen som är producerad av Affektfilm, finns Falköpingsbördige Emanuel Blom.

Emanuel berättar i denna exklusiva intervju om sin bakgrund i Falköping, om filmen men även om andra projekt och framtiden.

.

24
JAN

Försök att omfamna alltet

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

"Försök att omfamna alltet" heter konstverket som kommer att pryda vårat torg i framtiden.

"Konstverket utförs i sten och tar avstamp i den arkitektoniska idén kring stenblock och möblering på platsen Lilla Mösseberg men tillför ett eget unikt uttryck. Stenblockens naturliga form kommer att vara vägledande för konstverket och kommer att påverka konstverkets slutgiltiga form".

Radio Falköping fick tag i konstnären, Cecilia cissi Hultman för en exklusiv intervju där Cissi bla berättar om sitt konstnärskap och Falköpings projektet.

19
JAN

Rickard Sandahl

Rickard Sandahl som är bördig från Falbygden och Jens Thulin startade för några år sedan företaget "Mylla" som vill skapa en livsmedelskedja med färre mellanhänder. En matbutik där den som producerat maten påverkar priset och behåller mer av marginalerna. En matbutik där bonden får synas

Inom kort kommer deras Matkasse att finnas tillgänglig här i Falköping.

Radions Roger Andersson fick en pratstund med Rickard som ni kan höra här.

9
JAN

Läkande musik

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Ulrika Lindman är socionom, men arbetar sedan flera år i klädbutik. Hon har även utbildning inom musik och media och har tidigare gett ut barnkörsånger genom SAU.

På sin 55 års dag släppte Ulrika sin första skiva "När jag bara är" där hon tar upp ämnet när någon närstående blir sjuk.

Det och mycket mer berättar Ulrika för radions Roger i denna intervju.

15
DEC

Höstens gubbasvepet

För dig som har missat Gubbasvepet eller vill höra de senaste programmen igen: Här är de senaste avsnitten!

29 september

27 oktober

11 november

3
NOV

Emelie Johansson om USA turne

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Thundermother är ett rockband som grundades av Filippa Nässil i Växjö år 2009. De första åren hade bandet ett antal olika medlemssättningar men från år 2012 har bandet haft en stadig line-up.

En av dessa stadiga medlemmar är Falköpings bördiga trummisen Emelie Johansson som berättar för radions Roger Andersson om den 2 månader långa turnen med Scorpions, om hur det är att landa hemma i Falköping och mycket mer.

Bilden är tagen av Mikael Hultén.

17
OKT

Lilla speedos mammaSara Melin är mamma till barn med ADHD, ADD, Tourette, Atypisk autism, dyslexi och ångest. Hon har kämpat för att dels förstå sina barn, men också för att få omgivningen att förstå dem och deras behov. Det har varit en tuff men också en otroligt lärorik resa.

Krigandet i skolan för att få den hjälp dom behövde. Men också vilken tur hon haft, vad mycket hon lärt sig. Livet tog inte alls slut. Det gav så mycket så mycket mer.

Sara som kommer till Falköping och Psykiatriveckan 27 oktober med sin föreläsning "Lilla Speedos mamma" Pratar här med radions Roger Andersson i en öppen hjärtlig intervju inför besöket.

23
JUN

Gubbasvepet, Juni

I (det sista ?) Gubbasvepet för säsongen så heter gästen Jan-Olof Ödegård, ursprungligen från Halsäng och nu mera Falköpingsbo som driver Halsäng Stängsel.

13
JUN

Mäklarsnack program 2

I program 2 av Mäklarsnack pratar Madelene och Linus med Tommy Pettersson och Martin Lundberg

För er som missade programmet eller vill höra det igen finns programmet här nedan.

20
APR

Gubbasvepet om igen

För dig som har missat Gubbasvepet eller vill höra de senaste programmen igen: Här är de senaste avsnitten!


2021-11-25

I årets sista Gubbasvepet så är temat i Veteranbilar. Håkan Arnesson och Kent Mossby träffar raggarna Tina Samuelsson och Sven-Olof "Holger" Holgersson.

2022-01-27

Håkan och Kent dyker djupt i Falköpings i historia och träffar arkeologen Egil Josefsson.

2022-03-31

I dagens Gubbasvepet så träffar Kent och Håkan en Gnosjöbo hemma hos Kent.

1
APR

Sommarkonsert i kalkbrottet

Erik Rynefors är återigen tillbaka med en ny storshow som kommer till arena kalkbrottet i Falköping den 6 aug 2022

"En i Sverige unik storslagen hyllning till giganten Jeff Lynne & ELO. Showen skall vara allt annat än ”Less is more”. Publiken skall under 100 minuter utan paus få 22 låtar ”sound alike” i högt tempo med en spektakulär visuell upplevelse." Så skriver arrangörerna på deras hemsida om showen.

Gruppen ELO har fascinerat Erik sen han först såg dom live 1978 och fortsatt genom åren

Ni hör här Erik berätta om showen, hur han fick idèn till denna uppsättningen och mycket mer

22
MAR

Intervju med Filip Powidzky Casserblad

För er som missade inslaget med Filip Powidzky Casserblad i tio i tolv, här kan ni höra det.

Filip som startade en insamling till flyktingarna och varit nere vid gränsen Polen/Ukraina berättar i denna intervju om vad han fick uppleva.

4
MAR

Kinneveds kyrka

Under året kommer vi vid ett flertal tillfällen att ta med mikrofonerna och bege oss till någon av kommunens alla kyrkor.

Nu på söndag är det Floby Pastorat som säger välkommen till Kinneveds kyrka där det blir mässa med Mikael Powidzki Casserblad, ämnet är "Prövningens stund"

Repris tisdag 10:00

1
MAR

Valet

Vem vill du ska styra i kommunen, i går presenterade Centern sina topp kandidater inför höstens val. Kända men också nya namn, i dagens Tio i Tolv får vi höra om de sex första namnen och hur de vill presenterar sig. Vi får med all säkerhet anledning att återkomma till var och en av dom.

Här är hela Centerpartiets lista för valet till kommunfullmäktige:
1) Karola Svensson, 52, kommunalråd, Falköping
2) Wanja Wallemyr, 62, lantbrukare, Mularp
3) Niklas Fällström, 57, landsbygdsföretagare, Hornborga
4) Stefan Lennartsson, 47, lantbrukare, Luttra
5) Anna Nyberg, 58, journalist, Falköping
6) Jama Yasin, 38, SFI-lärare, Falköping
7) Joel Grafström, 38, systemutvecklare, Marka
8) Emil Larsson, 35, kyltekniker, Kinnarp
9) Sofia Thuvesson, 34, egenföretagare, Floby
10) Helen Engström, 55, Stenstorp
11) Maria Vågnell-Rehn, 49, handläggare, Floby
12) David Frid, 41, lantbrukare, Slutarp
13) Christiane Uhle Johansson, 37, specialpedagog, Falköping
14) Johan Aldén, 31, bilmekaniker, Marka
15) Ali Liaqat, 43, egenföretagare, Stenstorp
16) Ann-Britt Larsson, 65, handläggare, Luttra
17) Göte Andersson, 71, pensionär, Grolanda
18) Eva-Marie Brorsson, 58, undersköterska, Vartofta
19) Börje Svensson, egenföretagare, Broddetorp
20) Gunnel Bergqvist, 74, pensionär, Falköping
21) Inger Eriksson,, 64, receptionist, Kinnarp
22) Evelin Esseen, 56, diakon, Falköping
23) Torbjörn Larsson, 68, lastbilschaufför, Luttra
24) Kerstin Arnesson, 71, fd kulturutvecklare, Luttra
25) Ingemar Gustavsson, 50, administratör, Falköping

11
NOV

Gubbasvepet så här långt

Lyssna på årets Gubbasvepet:

2021-03-25

Gubbasvepet med Håkan Arnesson och Kent Mossby, den här gången i musikens tecken.

2021-04-29

Håkan Arnesson och Kent Mossby träffar Bosse.

2021-05-27

Kent Mossby och Håkan Arnesson träffar en glad lax med ett intressant jobb.

2021-09-30

I höstens första Gubbasvepet så möter Kent Mossby och Håkan Arnesson, mjölktransportören Claes-Göran Herbertsson.

2021-10-28

Håkan Arnesson och Kent Mossby träffar Lars Efraimsson.

10
NOV

Ann-Charlotte Lilja

Ann-Charlotte som tillträdde 27 sep kommer närmast från en tjänst i Vårgårda där hon jobbade som socialchef och ansvarade för socialtjänst, LSS, arbetsmarknads och integrationsfrågor.

I denna personliga intervju berättar Ann-Charlotte bla hur det känns att jobba i Falköpings kommun

5
NOV

Cafè nyfiket

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Onsdagen den 17 nov öppnar Svenska kyrkan Floby portarna till cafè nyfiket som är tänkt att vara en mötesplats för alla

Verksamheten har tre beståndsdelar Lärande, Kultur och Kyrka

Invigningsdagen börjar kl 16 och fortsätter på kvällen med musik från Marie Bergman och Lasse Englund

Radio Falköping fick en pratstund med Prästen Mikael Powidzky Casserblad där han berättar om Cafè nyfiket

29
OKT

Vindängen mingel

Redan i januari när vårterminen startade hade eleverna sin egen invigning av nybyggnationen av Vindängen - men på grund av pandemin fick den officiella invigningen flyttas fram. Och i veckan var det den officiella invigningen där det bjöds på musik, tal, klippande av band och tilltugg

Hur det lät och diverse intervjuer hör ni här

27
OKT

Frida Boisen intervju

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Psykiatriveckan 2021 ställer inte in utan ställer om. Under v.43 kan ni se flera föreläsare digitalt, en av dessa är media profilen Frida Boisen vars föreläsning heter "Att som barn bli sviken och förnekad och viljan att aldrig ge upp"

Radio Falköping fick möjlighet att se föreläsningen och även få en pratstund med Frida

Här kan ni höra intervjun

26
OKT

Nestor The Band

Bild på Ubbatorps B&B i Borgunda

Året var 1989 när 5 Falköpingsgrabbar bildade bandet Nestor Prestor. Bandet som numera bara heter Nestor låg på is i många år men är sen några år tillbaks aktiva och har spelat in en skiva som släpptes fredagen 22 okt.

Radions Roger Andersson fick en pratstund med sångaren Tobias Gustavsson där han berättar om musiken och hur det var att växa upp i Falköping med rock drömmar.

Här nedan hör ni resultatet.

12
OKT

Energifrågan Maj

I detta avsnitt av Energifrågan (Energikvarten) så möter Thomas Skagenborg sin kollega i Borås stad, John Hamnelid som är Klimat- och energirådgivare.

12
OKT

Energifrågan Juni

Thomas Skagenborg möter Ludvig Isacsson, Energi- och klimatrådgivare samt Energistrateg i Skövde kommun.

13
OKT

Energifrågan Thomas och Sara

I det här avsnittet av Energifrågan (Energikvarten) så möter Thomas Skagenborg: Sara Lehman Svensson, Miljöstrateg i Falköpings kommun, för att prata om den nya antagna miljöstrategin för kommunen.

11
OKT

Energifrågan - dagligvatten och översvämning

Hur kan Falköping klimat-anpassa sig för att klara framtidens väder. Hör Tomas Skagenborg samtala med Roger Almgren - Räddningschef i Falköping, Tidaholm, Skara och Götene kommuner.

2
SEP

Kyrkovalet i pod-format

Radio Falköping uppmärksammar kyrkovalet och vi har låtit varje pastorat få komma till tals i en serie av program som nu även finns som podd, som ni kan höra här. Fler kommer inom kort.


Frimodig kyrka
Sverigedemokraterna
Socialdemokraterna
Borgerligt alternativ
25
AUG

Samtal om forntiden

Programserien med familjen Josefsson, Samtal om forntiden har sänts i några år nu. Vi har fått frågan om dessa program inte skulle kunna läggas upp i podd här i radio Falköping och därför börjar vi med att lägga upp årets program

17
FEB

Elcykling vintertid

Rickard Thil från Falköping använder sig av sin elcykel i ur och skur när han cyklar till sitt jobb på Kinnarps kontorsmöbler

Med inriktning på miljötänk och smidighet var det ingen tvekan om att börja cykla till jobbet för Rickard

Här kan ni höra Rickard berätta om sin cykling

12
FEB

Familjehem

Ibland kan det uppstå svårigheter för barn eller ungdomar i en familj som gör att de behöver extra stöd av andra vuxna än sina föräldrar. Ibland kan barnet/ungdomen behöva bo i ett familjehem för längre eller kortare tid. Andra gånger handlar det om att utöka barnets/ungdomens sociala nätverk och då kan det vara aktuellt med kontaktfamilj eller kontaktperson.

Så står det om man läser om Familjehem på Falköpings kommuns hemsida

Radions Roger Andersson begav sig till Socialkontoret och fick en pratstund med första socialsekreterare Rocio Balague

8
FEB

Kissutställning

Alexander Johansson från Falköping är en samlare, och sen tidig ålder har han samlat på olika föremål från rockgruppen Kiss

Alexander har ställt ut sin samling i många städer och i förra veckan var det Malmös tur att få ta del av samlingen där den kommer att finnas till april

Ni hör hela intervjun här nedan

4
FEB

Hemtrevligt

Emelie Lundh är egenföretagare från Falköping som för ca 1,5 år sedan startade städföretaget hemtrevligt. Med en utbildning som civilekonom gav hon sig i kast med egenföretagande 2019

Young Enterpreneurs of Sweden är ett nätverk som har som syfte att samla alla Sveriges främsta entreprenörer under 30 år, där har Emelie blivit antagen

Här nedan kan ni höra Emelie berätta om företaget

29
JAN

Organisation av skolor i Falköping

Den planerade skolorganisationsförändringen har skjutits framåt i tiden, på grund av att starten för byggnation av högstadieskolan Platåskolan har försenats. Det innebär att en temporär organisation behöver skapas för att kunna lösa elevflöden i centrala Falköping fram till hösten 2023.

Det finns ett syfte att den förändring som sker från och med nästa läsår, ska vara en del av det förändringsarbete som kommer att behöva påbörjas i samband med att den planerade skolorganisationen träder i kraft, berättar Henrik Ader som är verksamhetschef för grundskolan.

Radions Roger Andersson fick en pratstund med Henrik om den nya organisationen och ni hör intervjun här nedan

26
JAN

Bioenergi i energifrågan

Energifrågan är en programpunkt i programmet tio i tolv där Thomas Skagenborg, energi och klimatrådgivare svarar och förklarar energifrågor

I detta program medverkar Oskar Follmanis som jobbar som säljande service tekniker på Baxi i Falköping

31
DEC

Ett Gott Nytt år önskar vi alla!

Vad passar då bättre, än att låta kommunens första företrädare Kommunstyrelsens ordförande Adam Johansson dela med sig av sina tankar om året som gått och året som kommer.

I programmet tio i tolv brukar vi här i Radio Falköping ha olika inslag bland annat från den kommunala verksamheten. Då vi intervjuat tjänstepersoner från olika förvaltningar. Även andra företrädare för de folkvalda i kommunen har och kommer på samma sätt får dela sina tankar och skicka en hälsning till kommunens invånare.

Radio Falköping som sänder Tio i Tolv med flera program, är till skillnad från flera av de föreningar som sänder på 90,8MHz, politiskt obunden, men vill och ska granska och spegla vad som sker och händer på bygden.

Alla politiska partier, föreningar och kyrkor har möjlighet att söka tillstånd och sända. I dessa program är det fritt för föreningen att prata om sitt budskap på det sätt man vill inom lagens gränser. Närradioföreningen hjälper gärna till med vad som behövs.

Här hör ni nyårsaftonens Tio i Tolv

25
DEC

Stefan Klint en av årets vinterpratare

För alla julfirare, som kanske inte kan eller hunnit lyssna på radion, kan ni här höra dagens program,

Stefan Klint kyrkoherde i Floby, på väg att bosätta sig i Solberga, ja lyssna för att få vet mer om denne man.

11
DEC

Vindkrafts frågor

Energifrågan är tillbaka med ännu ett program

I detta avsnitt av energifrågan kommer Per Sandahl vindkraftsrådgivare och energi och klimatrådgivare Thomas Skagenborg berätta och svara på frågor om vindkraft

3
DEC

Skolprat

En ny program punkt i "tio i tolv" är programmet "Framtiden nästa för skolan och oss på Falbygden"

I detta första program hör ni radions Roger Andersson prata med Samordnare Björn Stenström, verksamhetschef Henrik Ader och rektor på centralskolan Henrik Rydberg

3
DEC

Generös julgåva

2020 blev året då vi vande oss vid att tänka om. Det julbord som vanligtvis avrundar året för många av kommunens medarbetare ersätts i år av en julgåva i form av en rekvisition, som kan lösas in hos handel och företag. På detta sätt vill Falköpings kommun visa sin uppskattning både för kommunens medarbetare och för näringslivet.

Radio Falköping fick en pratstund med Adam och här kan ni höra honom berätta om julgåvan

26
NOV

Vintercykling

Att cykla på vintern, kan det vara något?

Under cirka fyra månader kommer 15 personer, i åldern 30–65 år, att delta i ett vintercyklingsprojekt. Deltagarna har utrustats med reflexväst och dubbdäck inklusive däckbyte till cykeln. I gengäld åtar sig vintercyklisterna att cykla till och från jobb, skola eller andra aktiviteter minst tre dagar i veckan under slutet av november till början av april. Varannan vecka rapporterar de in till Falköpings kommun hur vinterväghållningen har fungerat.

Radions Roger Andersson fick en pratstund med Sara Lehmann Svensson, miljöstrateg och Hanna Arvidsson, vintercyklist som berättar om projektet i denna intervju

21
NOV

Agera mera

Vill du hjälpa till, med bla läxläsning, åka och handla eller vara språkvän? "Agera mera" samlar och förmedlar uppdrag som du kan göra som frivillig i Falköping

Radio Falköping var på plats och här kan ni höra presskonferensen

18
NOV

Musiktidning Gaffa

Falköpingsbon Per Lundberg som jobbar på musiktidningen Gaffa som säljansvarig, har jobbat som journalist både inom sport och musik i många år. >Han har flyttat runt i vårat land men tillslut hamnat i Falköping

I denna intervju berättar Per om bla sig själv, sitt intresse för musik och sport

16
NOV

Hilda Carlsson som drottning

Hilda Carlsson som bor i Falköping är en tjej med många järn i elden, hon har jobbat som fotomodell, provat på reklamjobb och varit statist i olika uppsättningar

I programserien, Drottningarna i Tv 4 fick hon gestalta Ulrika Eleonora och i den här intervjun berättar hon om inspelningen och mycket mer

27
OKT

Viktiga tankar från Mössebergsgården

Torbjörn Lantz och Per Dahlström från Mössebergsgården diskuterar livsnära och viktiga frågor i dessa speciella tider

Program 2

23
OKT

Projekt MEET

Projekt MEET är ett socialfondsprojekt för ungdomar som varken arbetar eller studerar

Projektet startade 1 okt 2019 och är igång till 31 mars 2021

I det här inslaget berättar Emma Broberg, Malin Nilsson och Eva Heinrich Longberg om projektet

15
OKT

Årets Falbygdssocken

I Falköpings kommun finns fler än 50 socknar. Varje år ges ett pris till en socken med fin gemenskap, där både nya aktiviteter och äldre traditioner ges plats och där det är extra gött att leva.

I vanliga fall brukar priset för Falbygdssocken delas ut i samband med invigningen av Mekelsmäss/Konsnatta, men i och med Corona så flyttades utnämningen fram

Sista anmälningsdag är den 20 november.

Här nedan kan ni höra Lars-Erik Kullenvall berätta om årets Falbygdssocken

1
OKT

Företagsklimatet i Falköping

Den 23 sep publicerade svenskt näringsliv sin årliga mätning över företag i Sverige, och Falköping gör sitt bästa år sen mätningen startade, där vi hamnar på plats 33

I detta inslag hör ni näringslivschefen Magnus Sundèn berätta om företagsandan i Falköping och hur det känns med en så bra placering

28
SEP

Livsnära samtal

Torbjörn Lantz och Per Dahlström från Mössebergsgården diskuterar livsnära och viktiga frågor i detta program

22
SEP

Från mörker till ljus

Samuel Johansson Född och uppväxt i Stenstorp, hamnade fel i tonåren med kriminalitet som följd. Efter många år av Kriminalitet hittade han Gud och ljuset igen

I denna exklusiva intervju hör ni Samuel berätta om sin väg från mörker till ljus

Här kan ni lyssna till inslaget

18
SEP

World Wellness Weekend

World Wellness Weekend är ett ideellt globalt initiativ med syfte att lyfta hälsa och välmående för alla till världens alla hörn som är nu i helgen 18 till 20 sep i ca 100 länder inklusive Sverige

Roger Andersson från radio Falköping träffade Christina Ridderström och Camilla Fritsson som anordnar aktiviteter nu i helgen vid torpa gård utanför Floby.

Här kan ni lyssna till inslaget

17
SEP

Emma Hamberg om Sommaren 85

I måndags kunde man se första avsnittet av tv-serien "Sommaren 85" på SVT, där vi får följa några personer i den fiktiva staden Braxinge.

Inför starten av tv-serien fick vi på radio Falköping en pratstund med Emma Hamberg som är en av dom som hittat på serien

Och hur intervjun lät kan ni höra här nedan

14
SEP

Christina Riksén i tio i tolv

Christina Riksén jobbar som näringspolitisk rådgivare och besökte Falköping för ett möte med politiker och näringslivsidkare i förra veckan

Radio Falköping fick tag i Christina för en liten pratstund som sändes i tio i tolv.

Här nedan kan ni höra inslaget

14
SEP

Energifrågan sep

Energifrågan är en programpunkt i programmet tio i tolv där Thomas Skagenborg, energi och klimatrådgivare svarar och förklarar energifrågor

I Sep programmet har han med sig Sara Bocci marknadschef på Falbygdens energi

11
SEP

Sommaren 85

I nästa vecka i Svt börjar det att sändas en ny dramakomedi serie som heter "sommaren 85"

Serien utspelar sig i en fiktiv stad som heter Braxinge och den är mestadels inspelad här i Falköping

Radions Roger Andersson var med vid ett inspelnings tillfälle på torget i Falköping för ungefär ett år sedan och här hör ni resultatet

9
SEP

Rebecka Assio i tio i tolv

Just nu pågår idol i tv4, med i programmet så här långt är Falköpingsbördiga Rebecka Assio

Radio Falköping Fick tag i Rebecka för ett snack om idol och hennes musikintresse

Här nedan hör ni inslaget.

14
AUG

Unik Ungdomspanel

UNIK i Falköping är en ungdomspanel som består av ungdomar med olika bakgrund och har olika sätt att engagera sig. Syftet är att få unga att engagera sig lokalt genom att inkludera fler. Det ska vara enkelt att vara med och i UNIK vill vi ha ett så representativt urval som möjligt så att fler unga ska komma till tals!

Radio Falköping träffade några av ungdomarna och fick en pratstund

12
MAJ

Samtalsstöd i coronatider

Från och med måndagen den 11 maj kan man ringa eller maila till kommunen för samtalsstöd i dessa coronatider

Den här tjänsten är gratis och är till för kommunens alla invånare som känner oro och behöver någon att rådfråga eller bara prata med

Här nedan kan ni höra när radio Falköping och programmet tio i tolv pratar med Camilla Dahl,enhetschef för socialpsykiatrin och Natalie Urbäck, boendestödjare

7
MAJ

Biodlarföreningen i Falköping

Hur det går för biodlarna i Falköping med omnejd i dessa coronatider kan ni höra i detta inslag från programmet tio i tolv som sändes i veckan

Ordförande Börje Ax berättar om daxläget och hur framtiden ser ut

24
APR

Pilgrimsgudstänst i Floby

Under rådande omständigheter firar Floby pastorat inga vanliga gudstjänster, utan pilgrimsgudstjänster.

Detta innebär att man under söndagar går en pilgrimsled på ca 2 km med tillbörligt avstånd till deltagarna

Radio Falköping och programet tio i tolv ringde upp Matilda nyman och fick mer information

Inslaget hör ni här

8
APR

Påsktraditioner

Nu så här i påsktider kan man fundera över traditioner och hur och varför vi firar påsken som vi gör

En som vet mycket om traditioner är Inger Widja. Roger Andersson ringde upp för att få lite information

Här hör ni inslaget

7
APR

Språkvän på webben

Just nu är det svårt att få till möten i verkliga livet, så därför har språkvän Falköping startat ett nytt initiativ "språkvän online" där man kan träffas över nätet

Radio Falköping fick en pratstund med Ida Johansson, handläggare i Falköping om projektet.

Här nedan kan ni höra inslaget

31
MAR

Corona Flobyhjälpen

Den 16 mars startade Floby hjälpen av Saeel Alaini, Pia Cornelius och kyrkoherde Stefan Klint.

Tjänsten bygger på ideellt engagerande och administreras av Svenska kyrkan i Floby.

Här nedan kan ni höra inslaget

10
MAR

Brottning 2020

Nu går det att se repris av helgens brottning. Vi beklagar att ni fått vänta.

En mångårig tradition i mars är att nästan 600 brottare från fem nationer möts i Odenhallen

Sedan flera år har Radio Falköping fått förtroendet att sända alla matcher live på nätet, så även i år

4
MAR

Energiprat om solenergi

Thomas Skagenborg som är energi och klimatrådgivare i Falköpings kommun fortsätter att svara och berätta om frågor inom energi och klimat

I detta avsnitt av energifrågan kommer Thomas att prata om solenergi

28
FEB

Flobyportalen februari program

För er som missade Flobyportalens februariprogram finns nu möjlighet att höra det här nedan.

Tider som Flobyportalen sänds i Radio Falköping är sista torsdagen i månaden kl 10 och repris kommande söndag kl 16 på 90.8 Mhz eller www.fnf.nu

4
MAR

CRAFT för berondeanhöriga

CRAFT är ett manualbaserat anhörigstöd som ger hjälp till anhöriga för att må bättre i relation till personer med beroendeproblematik

Radions Roger Andersson träffade Josefin Andersson och Camilla Svensson som är ledare för anhörigruppen och som berättade om CRAFT och beroendeproblematik

Om ni missade inslaget när det sändes så har ni möjlighet att höra det här nedan

19
FEB

Tystnads kultur och härskarteknik

Anna-Karin Johnsson åker runt och föreläser om härskarteknik och hur man motverkar detta. Den 5 mars föreläser hon på Vilhemsro gårdscafe.

Här kan ni höra detta mycket tänkvärda inslaget från tio i tolv.

14
FEB

Åsle i radio landsbygd

Niclas Fällström är tillbaka med ännu ett radio landsbygd som sänds i programmet tio i tolv

Denna gången handlar det om Åsle och Åsle tå, och i studion förutom Niclas finns Anders och Lena Modig samt Lotta Enghed

7
FEB

Mäklarhuset Falköping 1 pris

Mäklarhuset i Falköping blev nyligen utsett till årets kontor 2019 i den riksomfattande mäklarkedjan. Tävlingen ägde rum i Madrid och det var 110 kontor som tävlade om titeln.

I den här intervju från programmet tio i tolv berättar Madelene Soneby och Linus Ingelsbo om vinsten och roliga anekdoter.

5
FEB

Room Service

I en ny programserie i programmet tio i tolv tar vi upp ämnet poddar som har blivit så populärt.

I det här programmet kommer Alex Bergdahl att få berätta om sin podd "room service" som handlar om gruppen KISS

23
DEC

Radio Landsbygd i jultid

I det här programmet av radio Landsbygd pratar Niclas med Tomas Torsein

Ni kan höra det här nedan

17
DEC

Ännu ett program av radio Landsbygd

Niclas Fällström är tillbaka med ett nytt program av radio landsbygd, ett programinslag som sänds en gång i månaden i tio i tolv.

Ni kan höra det här nedan

11
DEC

Flobyportalen

En gång i månaden har Floby ett program i radio Falköping som heter Flobyportalen där olika föreningar får komma till tals

Här kan ni höra deras program i poddformat.

13
NOV

Gubbasvepet november podd

Novemberprogrammet av gubbasvepet innehåller bla ett besök i gamla lasarettet på arbetsmarknadscenter, där Kent och Håkan pratar med Rolf Nilsson

22
NOV

Work Of Art

Work Of Art är ett Svenkt band som funnits sedan 1992 och startades av Robin Säll och Herman Furin. Med sina catchiga rock riff och refränger som sätter sig, har dom rönt en betydande framgång både i Sverige och utomlands

I den här intervjun berättar Robert Säll för radions Roger Andersson om bandets start, om låtskrivande och nya skivan

Bandet består av Robert Säll-Gitarr och keyboard,Lars Säfsund-Sång och keyboard och Herman Furin-Trummor.

13
NOV

Gubbasvepet oktober podd

I detta poddprogram av gubbasvepet från oktober, då dom sände live, pratade Håkan och Kent bla med Märta Liljegren via telefon om resor och lustiga incidenter.

8
NOV

Gubbasvepet maj podd

I detta podd program av gubbasvepet från i maj 2019 kommer Håkan och Kent att grilla med goda vänner.
7
NOV

Radio Landsbygd

För er som missade radio landsbygd här i radio Falköping och tio i tolv får nu möjlighet att höra det här i podd format.

Ni kan höra det här nedan

7
OKT

Radio Vänster 2019-10-03

Vänsterpartiets program från 3 okt i pod format.

4
OKT

Fridays for future

Fredagen den 27 sep samlades ett 50 tal personer som trotsade regnet utanför stadshuset i Falköping för att manifestera mot klimatkrisen.

Radion var där och här hör ni ett inslag därifrån.

28
SEP

Konstnatten 2019

Även i år har Radio Falköping varit ute på konstnatten.

Här finns videoklipp från förra året, klicka på bilderna nedan.

. .

. .

2017 års konstnatt

26
SEP

Mekelsmäss-äpplet

P-A Sandströms och Gerth Bragnå berättar i fjol historien bakom Mekelsmäss-äpplet, som i elva år nu varit en symbol för skördefesten, och fått en helt ny uppföljare.

1
SEP

Flobyportalen

I torsdags sändes ett nytt program här i radion, det är samhällsföreningen tillsammans med andra föreningar i Floby som kommer att sända sista torsdagen i varje månad. Med repris kommande söndag

Här nedan kan ni höra programet

29
APR

Gubbasvepets april program

Gubbasvepet i april!

I aprilupplagan av Gubbasvepet, träffar vi Paul Hanna som är nybliven verksamhetsledare på Veteranpoolen.

3
APR

Försvarskonferens 2019

Även detta år har Radio Falköping fått förtroendet och möjligheten att webb sända från Försvarskonferen i Skövde.

Här kan ni se från 2018, 2017, 2016, års konferenser.

När Försvarsmaktsråd Skaraborg nu för sjunde gången samlar Sveriges kommuner, förbandsledningar, privata och offentliga verksamheter och nationella beslutsfattare inom politik och myndigheter till en konferens om aktuella frågeställningar inom totalförsvaret.

Under konferensens två dagar kommer man att redovisa aktuellt utredningsläge från de pågående statliga utredningarna om näringslivets roll i totalförsvaret och hälso- och sjukvårdens beredskap.

28
MAR

Gubbasvepets mars program

Gubbasvepet i mars! Vi besöker anrika Slutarps kvarn och får reda på hur man lyckats modernisera det gamla kvarnkonceptet.

Vi prövar också en snabbpresentation av gamla gubbahits! 28/3 kl 18 med repris 8/4 kl 14!!

4
MAR

Gubbasvepets feb program

Håkan Arnesson och Kent Mossby är återigen tillbaka med ett program av Gubbasvepet.

I detta februariprogram besöker dom bla idrottsmuseet i Falköping.

1
FEB

Årets första! - Gubbasvepet

Dags att lyssna till första avsnittet av Gubbasvepet 2019. Håll till godo!
4
JAN

Ungas Röster Hörs - avsnitt 5-8

Nu mina kära vänner finns även dom 4 sista avsnitten av Ungas Röster Hörs ute i pod-version. Vi hoppas att ni finner programmen intressanta för både ungdomar och tjänstepersoner inom skolans värld. Nu börjar planer och eventuella samarbeten för en säsong 2, så håll utkik efter oss i tablån! MVH Ungas Röster Hörs, ett samarbete mellan Symbio8.se och Unga tar ordet i Falköping.
21
DEC

Ungas Röster Hörs - avsnitt 1-4

Här hittar ni dom första 4 avsnitten av programmet Ungas röster hörs, som är ett samarbete mellan Unga tar ordet i Falköping och den oberoende föreningen Symbio8.se. Resterande 4 avsnitt kommer släppas under Januari månad.

5
NOV

Helgmålsringning Fivlered

Genom ett tekniskt missöde uteblev helgmålsringning från Fivlered som skulle sändas 3 nov kl 17.45. Programmet kommer att sändas 7 nov kl 18, direkt efter programmet från Ullene. Du kan också höra programmet här nedan.
1
OKT

Mekelsmäss-äpplet

P-A Sandströms och Gerth Bragnå berättar här historien bakom Mekelsmäss-äpplet, som i tio år varit en symbol för skördefesten, och nu fått en helt ny uppföljare.

30
SEP

Saluhall för närproducerat

Vem driver den ny öppnade saluhallen på torget.

30
SEP

Några röster från utställare och besökare

Här möter vi en något annorlunda konstnärssjäl på Kurorten.

30
SEP

Några röster från utställare och besökare

Här möter vi några besökare på Bildkällan och utställare på RiZoma galleri.

29
SEP

Kinas kulturattaché och Pekingoperans besök

Här möter vi Kinas kulturattaché, som pratar om Pekingoperans besök i kväll, men vi får också ett samtal med Peo Larssons, om kulturutbytets betydelse för kommunen.29
SEP

Arbeta i läder är ett konsthantverk.

Här möter vi far och son Wallander som ställde ut på Kurorten under konstnattten 2018.

29
SEP

Konstnatten 2018 och Årets Falbygdssocken

På fredagskvällen besökte vi Ekehagens och lyssnade in om "årets socken" och hur detta upplevs och påverkar bygden.

27
SEP

Vänster POD

Nu blir det eftersnack om valet samt en exlusiv telefon interjuv med Jessica som är rikdagsledarmot.


12
SEP

Tröskning som på Far-Fars tid

Hör om vad som händer i Vartofta-Åsaka socken nu till helgen.


3
SEP

Vänster POD:ar

Nya PODar från Vänstern. Här kan ni lyssna på POD programmet.


27
JUN

Vänstern

Nytt program på torsdag, klockan 14:00 hör ni Radio Vänstern här i radion.

Repris på söndag och nästa onsdag. På onsdag blir det också en repris av programmet som ursprungligen sändes den 14 juni, och som på grunda en krock med en direktsändningen uteblev i midsommarveckan.

Och här några POD:ar där kandidaterna presenterar sig.

Elisabeth Klang


Emil Estebanez


Iowan Hedendahl


Scott Schylander


Adam Ahlin

18
JUN

Dan och Johanna i Radio S

Du som inte hann lyssna på Dan Gabrielsson och Johanna Svensson i Radio-S i lördags har nu möjlighet att lyssna här nedan.

14
JUN

Studenten 2018

Även detta år har radion fått förtroendet att producera och webbsända studentavslutningen från Ållebergsgymnasiet. Start 09:30

7
JUN

6-juni 2018

Även i år var Radio Falköping i "Plantis" och firade natinaldagen.

fler klipp kommer, under de näramaste dagarna

31
MAJ

Vänstern

Nytt program och en ny POD från Vänstern, på torsdag klockan 14:00 hör ni Radio Vänstern här i radion. Här kan ni lyssna på POD programmet.

11
MAJ

Chris Lindberg i radio falköping

Kalle Christopher Jonathan Heino-Lindberg som går under artistnamnet Chris Lindberg vars moster är den kända sångerskan Christina Lindberg började sin karriär som hockeymålvakt bla i Aik och sedan Färjestad.

En allvarlig skada gjorde att han var tvungen att sluta med hockey och valde då musiken istället.

Detta och mycket mer hör ni i denna exklusiva intervju. Som ni oxå kan höra i programmet "tio i tolv" på måndag 14 maj kl 11.50 med repris 17 och 22.

21
APR

Vedkonst i Gökhem

Ett solklart vårtecken är vedkonstverket i Gökhem, som har blivit en tradition både för lokalbefolkningen, men även för allmänheten

Hör Sven Lindberg och Egon Svärd berätta om årets konstverk i "Tio i tolv" på fredag 27 april med repris samma dag kl 16.30 och 22.10

19
APR

Vänstern

Förutom program var fjortonde dag, producerar vänstern POD varianter av sina program, som du kan lyssna på här.

Pod 3

Pod 2

Pod 1

10
APR

Visit Honborgasjön

I tre år har Falköping, Skara och Skövde ingått i ett gemensamt projekt för att utveckla Visit Hornborgasjön till ett av Sveriges mest spännande besöks­område året runt. Förra veckan redovisades resultatet, radion var givetvis på plats och här kan ni höra och se bland annat Dan Gabrielsson (S), Falköpings kommun, Fredrik Nordström (S), Skara kommun, Katarina Jonsson (M), Skövde kommun och Maria Comstedt, affärsutvecklare för Visit Hornborgasjön, när de berättar om utvecklingen.

Vi får även höra lite om Tranfestivalen och andra satsningar i området.

5
APR

Försvarskonferens 2018

Även i år har Radio Falköping fått förtroendet och möjligheten att webb sända från Försvarskonferens 2018 i Skövde.

Årets Försvarskonferens har temat Det nya totalförsvaret: Behoven. Beställningen. Besluten.

Under konferensens två dagar får vi en lägesbild över det säkerhetspolitiska läget och vad som är på gång när det gäller krav på och vidareutveckling av totalförsvaret, liksom strukturer för samverkan mellan militärt och civilt.

28
MAR

Ni har väl inte missat Cowboykåken?

Våran reporter Eva Everhag har haft en pratstund med Dick Bewarp om hur man går från storstaden till att bli en ensamvarg i Norrlands skogar. Trevlig lyssning!

20
MAR

Porträttet

I serien, där vi möter olika personer, möter vi här Per Dalström, nytillträdd pastor på Mössebergsgården. Vi får hör om hans bakgrund och tro.

28
FEB

Anders och Lena Modig

Anders och Lena Modig från Åsle Hembygdsförening berättar i "när va de nu då" som följer efter "tio i tolv" torsdag den 1 mars om vad som händer i Åsle under året

16
FEB

Fårhuset avslutande delen

Här kommer sista och avslutande delen om Fårhuset i Broddetorp, Roger Andersson och Fredrika Andersson fick en pratstund med Ewa och Börje Falemo. Inslaget som ni kanske hört i Tio i tolv, kan ni nu även se här.

Flera avsnitt kommer.

14
FEB

Fårhuset del 2

Nu följer ett andra inslag från Fårhuset i Broddetorp, Roger Andersson och Fredrika Andersson fick en pratstund med Ewa och Börje Falemo. Inslaget som ni kanske hört i Tio i tolv, kan ni nu även se här.

Flera avsnitt kommer.

13
FEB

Valdistriktanalys i Radio S

Den 10 feb i Radio S började Fredy Neuman och Göran Helmersson att analysera valdistrikten i Falköpings kommun inför valet 2018

Här nedan kan du lyssna på programmet som behandlade valdistrikten Centrum och Åsarp

13
FEB

Elisabeth om sitt liv på Storgatan

Lördagen den 10 feb kunde ni höra Elisabeth Lithèn berätta för Göran Helmersson i Radio S om sina minnen från Storgatan i Falköping.

För er som inte hade möjlighet att lyssna då, så kan man höra det här istället

9
FEB

Fårhuset

I förra veckan kunde ni i SVT:S "husdrömmar" se ett inslag från Fårhuset i Broddetorp, radion åkte dit för att dels se lite hur det blev men också för att höra om hur det var att vara med i TV. Roger Andersson och Fredrika Andersson fick en pratstund med Ewa och Börje Falemo. Inslaget som ni kanske hört i dagens Tio i tolv, kan ni nu här även se.

Flera avsnitt kommer.

6
DEC

Varför går det så dåligt för POSTEN

I oktober 2017, sände Radio-S ett intressant program, det var Göran Helmersson och Fredy Neüman. Med ett långt förflutet inom posten gav de oss en inblick i historien fram till i dag och varför det kanske blivit som det blivit.

Odengatan 38 521 41 Falköping
Tel: 0515-17235